retete

Roșii umplute cu cușcuș, cârnăciori și gorgonzola

rosii umplute cu cuscus

Știți cum sunt eu de sărbători – câtuși de puțin tradițională. Nu m-am abătut de la regulă nici de Paște. Am copt și doi cozonaci, am vopsit și ouă, dar în rest am luat-o grav pe arătură. Și printre altele am făcut niște roșii umplute pe care le-am dat la cuptor la final și care-au mers bine de tot la masa de sărbători. Pe care-am consumat-o departe de casă. Și-a mers bine chiar și pe masa altora de sărbători, proof. 

Și evident – rețeta ajunge și la voi. Că nu-i unsă de sărbătoare, ci e ceva de zi cu zi, ceva de făcut repejor și o alegere cât de cât sănătoasă. Și mai e și ușor de personalizat în funcție de baconul care-ți place.

De ce-ai nevoie pentru platou-iepuraș plin de astfel de roșii umplute:

  • 8 roșii mari și bine coapte
  • 150 grame cușcuș fiert
  • 3 fire de cârnați 
  • 250 grame de spanac proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 200 grame de gorgonzola dulce
  • sare, piper
  • pătrunjeeeeel

Am încins din start cuptorul la 200 de grade Celsius și m-am apucat de pregătit roșiile: le-am spălat, le-am tăiat capacul, le-am golit interiorul cu ajutorul unei combinații de cuțit-lingură-linguriță-cupă-de-înghețată și la final le-am retezat ușor din fund ca să mă asigur că stau bine pe platou și nu se vor răsturna cu munca mea cu tot.

Într-o tigaie mică, am dat la sotat cârnăciorii mei tăiați feliuțe, alături de spanac. După 4-5 minute, cât au prins culoare cârnații și s-a înmuiat spanacul, am tocat și usturoiul și l-am adăugat la tigaie pentru încă două minute. Treaba obținută am amestecat-o ulterior într-un vas unde am adăugat cușcuș-ul gătit, condimente, gorgonzola ruptă manual și nițel pătrjunel. Ok, mult pătrunjel. Și chiar și niște busuioc ce se ofilea cu stil în frigiderul meu.

Am amestecat bine cușcuș-ul obținut și l-am îndesat în roșiile pregătite anterior. Le-am pus într-un vas de ceramică și le-am dat la cuptor pentru vreo 25 de minute, cât să se stafidisească ușor roșiile și să prindă culoare aurie topingul lor. M-am ajutat și de broiler la final, să fim serioși, răbdare nu mai aveam.

rosii umplute cuscus

Și cum ziceam – le-am dus la un prânz festiv și s-au consumat cu drag. Și fericită mi-a fost inima. Și stomacul.

♥ ♥ ♥

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.