retete

Milkshake: Cheesecake cu căpșuni

cheesecake milkshake

A dat sâmbătă căldura și m-am entuziasmat brusc. Nu-s o entuziastă a căldurii, dar sunt o entuziastă a chestiilor ce se consumă pe timp de căldură. Când nu beau energizantul-care-e-practic-lipit-de-palma-mea-dreaptă Burn, mai beau și topesc și-altele. Iar sâmbăta asta, după o tură zdravănă de Herăstrău și Pet Expo, ne-am întors acasă și ne-am făcut niște milkshake-uri dodoloațe.

Nu m-am sfiit la calorii, nu am clipit când a fost nevoie să adaugăm alte două cupe de înghețată, nu am făcut rabat la nimic. Nu au fost shake-uri verzi, au fost roz, pline de bogăție calorică și bine aromate, inspirate dintr-un clasic cheesecake tapetat cu căpșuni.

Și am făcut două pahare pline utilizând vreo 300 grame căpșuni, 300 ml lapte, patru cupe de înghețată de căpșuni, două linguri de mascarpone și câțiva biscuiți digestivi. Milkshake-ul l-am preparat la blender, completând ici și colo cu căpșuni sau înghețată, în funcție de cât de aromat sau dulce am vrut să-l facem. Iar paharele le-am umplut pe sfert cu biscuiți sfărâmați, exact ca la un cheesecake, înainte să turnăm shake-ul propriu-zis deasupra.

Într-o aroganță majoră, aș fi pus și frișcă deasupra. Nu-mi prisosea din casă. Dar să zicem că avem un eveniment la care trebuie să arătăm binișor, spre sfârșitul lunii, și frișca aia lipsă a făcut toată diferența în mintea mea.

cheesecake milkshake

Și da, e pe-atât de bun pe cât sună. E gras, dulce și are multe căpșuni în el, e un desert care dă frâu liber la altele răcoritoare și căpșunoase. A se face acasă. O dată pe lună, cam așa, dacă e să dau un sfat matur. Pe care eu nu-l ascult, evident.

♥ ♥ ♥ & green light la milkshake-uri grase,

laura logo

5 Comments

    1. Cam da. Am și niște idei de ice tea și iced coffee, abia aștept să merite deranju’ de a le pune în practică. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.