retete

Prăjitură cu banane și frosting cu zahăr brun și sirop de arțar

praji banane sirop artar

Am făcut prăjitură. Încerc să păstrez o proporție normală savoury dishes – dessert la noi acasă. Așa că am dres o prăjitură. Cu banane. Căci lui îi plac bananele. Și cu sirop de arțar. Pentru c-am primit cadou de la a very thoughtful friend și pentru că simțeam nevoia unei premiere în viața mea. Deci da, cu sirop de arțar în crema de frosting.

Prăjitura în sine e foarte simplă de făcut, mult similară cu banana bread, iar crema de unt pentru decorat am făcut-o tot repejor, cu suficient timp rămas și pentru stat la frigider.

De ce ai nevoie pentru prăjitura efectivă:

  • 120 grame unt, la temperatura camerei
  • 210 grame zahăr brun
  • un ou
  • 250 grame făină
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță de sare și una de scorțișoară
  • două banane coapte, pisate bine cu furculița

De ce ai nevoie pentru frostingul cu sirop de arțar:

  • 100 grame de unt, la temperatura camerei
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 100 grame de zahăr brun
  • 100 ml sirop de arțar
  • puțină sare

La treabă. Încinge cuptorul la 180 de grade și unge-ți tava pentru prăjitură, una nu prea mare și nici prea adâncă, de maxim 8X8 cm, cu mult unt.

La făcut prăjitura: într-un castron mare, amestecă-ți bine-bine untul cu zahărul, oul și esența de vanilie. Într-un alt castron măricel, amestecă ingredientele uscate – făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. După ce le-ai amestecat bine, încorporează-le în primul amestec și adaugă la final și bananele zdrobite. Blatul tău de plăcintă e gata – varsă-l în tavă și dă-l la copt pentru 35-40 de minute, până când trece de testul scobitorii.

Cât timp ai prăjitura la copt, poți să te apuci de crema de unt. Vei combina untul cu zahărurile și un vârf de cuțit de sare, cu mixerul, până când nu se mai simte pic de zahăr netopit în cremă. Nu uita la final să adaugi și siropul de arțar și să continui să amesteci. Va trebui să ai un frosting pufos și omogen.

prajitura banane

Când prăjitura s-a copt și răcit, poți să o decorezi cu cremă de unt din plin și să termini de lins castronul pe podea, alături de cățel. Bine, mai mult tu decât cățelul.

O mai lași o jumătate de oră la răcit, ba chiar la frigider și ești gata s-o tai cuburi, old school, și s-o servești cu o ceașcă de ceva cald alături. Ușor cât ai zice sirop de arțar.

Acum că e pe cale să înceapă Bake Off România, e posibil să ne mai prăjiturim în viitor, so stay tuned.

♥ ♥ ♥ & bake all day, eat all night,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.