Foi de Jurnal

Urări. Gânduri. Crăciun. Dai și primești (giveaway închis)

Update: Am extras-o pe Pika drept câștigătoare a mini-concursului nostru. Many thanks tuturor celor care s-au înscris și .. pe data viitoare. 🙂

Am intrat în decembrie din nou. Eu, pentru decembrie, mă pregătesc de mult. Mă pregătesc tot anul. Și elanul mi-l iau abia în luna a doisprezecea. În al doisprezecelea ceas, mai exact. Pentru că, la fel ca noi toți, am văzut că am nevoie de motivații extra ca să fac ceva cu avânt și până la bun sfârșit. Dar mă bucur că-mi vin gândurile bune chiar și-n ultima clipă. Gânduri care mie chiar îmi comunică să fiu mai bună, să dăruiesc din suflet, să iert mai ușor și să continui spre ținta mea de a fi the bigger person. 

Și pentru că asta nu e o filă din jurnalul meu, ci o pagină de pe blogul meu – să continuăm. Decembrie e luna cadourilor, mama mereu mi-a spus-o. Și m-am apucat să fac câteva deja, am trecut pe hârtie altele și-acum public unul. Pentru că mă citiți și vă învârtiți pe pagina mea de ceva vreme, vreau să vă spun că sunteți cumva prietenii mei și că sunteți clar în bătaia puștii – primiți și voi ceva. 

M-am învârtit prin magazine și-am ales câte ceva să ajungă și la voi acasă. Am ales un volum în limba engleză onorând ciocolata, plin ochi de rețete brici de trufe, prăjituri și bomboane, dar și cu niște fotografii demne de lins cartea, să-i zic așa. E menită să vă facă să înțelegeți și mai bine ciocolata, să-i parcurgeți istoria și să treceți la a o tempera. E parte din ce-a însemnat 2015 pentru mine, căci în Bruxelles am făcut același lucru: am trecut de la un admirator superficial al ciocolatei la un fan absolut. Am ales și-o mănușă de bucătărie demnă de, hm hm, orice divă ce intră-n bucătărie. Cu manichiura făcută la perfecție și diamantul lucind a curățenie. Pentru că simt că-n 2015 am urcat tot mai sus în munca și pasiunea mea pentru bucătărie. Și-n cele din urmă, v-am adăugat și-un clopoțel handmade din ceramică, grație Mădălinei de la De CeramicăPrin octombrie, când mi-am primit farfuriile cadou din partea ei, am întrebat-o dacă are ceva prin atelierul ei boem de dăruit și cititorilor mei. Și nu s-a clintit o clipă, a scos clopoțelul ăsta mic și drăguț, îmbulinat cu albastru și aici e acum, gata să plece spre unul dintre voi.

thomas giveaway

Sunt bucăți de cadouri, bucăți din 2015, bucăți ce sper să vă placă. Și pentru că n-am suficiente pentru toată lumea, ci e gândit ca un singur cadou pentru un singur prieten simbolic de-aici, am gândit și-o strategie de luptă. Aș vrea să vă uitați prin munca mea, prin rețetele mele de pe blog, că e cu zahăr, că e cu mazăre, cu muștar sau cu ciocolată, orișice, și să îmi spuneți pe care dintre ele le-ați încerca cu adevărat în perioada Crăciunului. Ce considerați demn de masa cea dintâi. Asta cu un comentariu în secțiunea de mai jos. Și pentru că eu sunt un om al vizualului, vreau să vă ofer șansa de a vă dubla participarea la giveaway celor care veniți și cu fotografii. Ce zic eu în fapt este că vă dublez numele la tregerea la sorți celor care îmi încărcați pe pagina de Facebook a blogului o fotografie dragă ce miroase a Crăciunce debordează a sărbătorile de iarnă, fie că e o amintire de la serbarea dintr-a șaptea, o fotografie cu cozonacul mamei sau o alta cu cea mai cea decorată salată de boeuf. Orice contează pentru voi o să conteze și pentru mine.

O să lăsăm concursul deschis până pe 20 decembrie, la ora 23:59, chiar înainte de miezul nopții. Asta ca să-l pot apoi trimite câștigătorului la timp, până în Crăciun. Căci altfel nu are rost. Și reveniți chiar pe 21 decembrie, aici și pe pagina de Facebook. Căci anunțăm câștigătorul, cu mic cu mare, cu om cu cățel, cu multă bucurie.

♥ ♥ ♥ & thanks for always being here,

laura

 

laura logo

8 Comments

  1. Dudette, eu visez la pâinea caprese şi la pateul de macrou. Sigur îs delicioase.
    Şi vin şi cu poză pe feisbuc. Wooop, wooooop! 🙂

  2. Asa de multe retete yummy ca mi-a fost greu sa aleg!
    Pana la urma m-am hotarat la patru dintre ele: supa caprese cu rosii si spanac (in cantitate mai mica, as an apetiser), pulpele de rata la cuptor servite impreuna cu salata cu gnocchi, rucola si branza cu mucegai, iar la desert negresele cu cirese si migdale (insa as schimba ciresele cu niste visine alcoolizate din visinata, ca sa se incinga spiretele bine :->).
    Deja mi-e pofta! 😀

  3. Eu incep invers, mai precis cu desertul. Cu siguranta l-as astepta pe Mos Craciun cu fursecurile acelea delicioase cu alune de padure si ciocolata! Deja salivez. Iar ca fel principal, cred ca m-as indrepta putin spre traditiile americanilor si as renunta la porc in favoarea curcanului si as prepara medalion de curcan in sos de ciuperci. Cred ca o sa vin si cu o poza pe Facebook. Acum sa caut 🙂

  4. As incerca cu siguranta medalion de curcan în sos de ciuperci si sigur si musafirii mei ar fi incantati!

  5. Lauris, eu as incerca toate retetele de la dulce la sarat si invers, dar incep cu: ” Ficat cu bacon si cel mai bun sos de ceapa”. Am ales aceasta reteta pentru ca e prima data cand am auzit de aceasta combunatie si imi plac foarte mult toate ingredintele.:*

  6. Nu stiu daca pentru sarbatori le-as face (cozonacul e la putere), dar frigaruile cu Nutella si capsune sunt to die for! Genul de ceva dulce pe care l-as manca oricand, oriunde, in orice cantitate!

  7. Poze nu prea am, dar aş încerca şi voi încerca, dintre toate reţetele postate, ciocolata caldă cu Nutella. Pentru că trebuie să folosesc acele căni de sezon pe care le am. 🙂

Comments are closed.