Foi de Jurnal

Story time: Seara cu friptura de vită

Aseară a fost frumos-foc la noi acasă. E mai mereu așa, suntem un trio ce-ar merita urmărit pe-un webcam clandestin. Facem mizerie, cântăm aiurea, ne jucăm cu hârtia igienică, consumăm lumânări parfumate pe bandă rulantă și, most of all, suntem niște mâncăi și ne și satisfacem poftele astea obscure, venind din deep down-u stomacului.

Revenind la marțea asta, a fost o seară demnă de pomină pe blog pentru că 1. Thomas e proaspăt spălat și l-am umplut de pupici, 2. m-am aventurat să fac o friptură de vită și mi-a ieșit atât de faină încât trebuie să-i dau credit online și 3. am tras și-o salată demențială din varză de Bruxelles și măr și m-am convins că itsastoryworthtelling.

Eu nu-s mare amatoare de vită, recunosc. Dar mi-am propus tare-tare să devin una. Și nu doar de vită. Ci să primesc cu mult drag mai multele tipuri de carne în a mea farfurie. Și am făcut aseară pasul. Cu două fripturi de vită în frigider, am pus la bătaie o cină completă, nu doar o gustărică-n fața televizorului. Și-am gătit astfel vrăbioarele alea de mânzat, 4 minute pe fiecare parte pe grill și-ncă 10 minute la 180 grade în cuptor. Și m-am dat în stambă singură în bucătărie când am scos de la naftalină termometrul de carne. Și-apoi am scos repede friptura când m-am prins că-mi indica faptul c-a trecut nițel de medium rare.

Am pus la cuptor, puțin în avans, niște cartofi mânjiți cu ulei de măsline cu busuioc și prăfuiți cu fulgi de chilli. Și-am comis și-o salată de care-s tare mândră. Circa 300 de grame de varză de Bruxelles. Două mere. Zeamă de la lămâie. Semințe crude de floarea-soarelui. Un pumn de merișoare uscate. Și-ulei de măsline, mais bien sur. Mi-am făcut de treabă încercând să imit o mandolină și-am feliat pe-cât-de-uman-posibil-subțire merele și varza, am adăugat din toate celelalte și-am amestecat cu bucurie.

salata varza mar

Secret: habar n-am ce pun pe masă de Crăciun, dar salata asta cu siguranță va fi acolo. 

Și-am considerat demn să ne așezăm la masă, să mai scoatem și tacămurile cele bune și să ne bucurăm de mica noastră victorie.

♥ ♥ ♥ & multe seri de marți ca asta,

laura

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.