retete

Popsicles cu iaurt grecesc, miere și zmeură

Practic ne-a fost tot cald în august. Și mai practic – am făcut popsicles acasă. Și mai și mai practic – ce scrie-n titlu este tot ce-am băgat în ele. Easy peasy.

Ideea e că mi-am achiziționat în sfârșit forme de făcut înghețată pe băț în casă și m-am pus pe treabă înainte să le treacă importanța. Și deși am avut în minte mai multe variante de popsicles, am ajuns să fac un singur soi. #noregrets totuși.

popsicles

Și nu e mare brânză pentru ce soluție simplă și customizabilă sunt aceste popsicles. Eu am folosit un păhărel de iaurt grecesc, amestecat cu două linguri de miere și vreo 200 de grame de zmeură, date nițel prin blender. Le-am turnat în formele de înghețată, zmeura-ntâi și iaurtul apoi.

PS. Dacă vrei să scapi de chinul semințelor de zmeură – which can be pretty annoying – trece zmeura printr-o sită și ești gata de business.

Am lăsat popsicles la rece pentru circa 4-5 ore și când am fost gata de atac, am trecut forma nițel printr-un caston cu apă caldă. Astfel se dezgheață ușor înghețata în forme și iese cu ușurință din ele. În mod contrar, te poți trezi doar cu bățul în mână. Am testat, promit.

Și bonus – mai aveam în plan o versiune cu portocale și afine și-o alta verde – cu măr, spanac și struguri verzi. Dacă am timp, am să le-ncerc. Asta după ce-mi refac stock-ul de afine. Ops.

♥ ♥ ♥ & homemade popsicles,

laura

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.