retete

Fursecuri cu ciocolată albă și ciocolată cu lapte

Care-n întregimea facultăților mentale coace fursecuri pe cod colorat de caniculă? Eu. Pentru că nu sunt multe lucruri care au voie să se interpună între mine și pofta de dulce, indiferent sub ce formă vine ea sau la ce temperaturi trebuie ea satisfăcută.

Și pentru c-am zis că nu e loc să ne doar jucăm de-a făcutul fursecurilor, am făcut fursecuri cu double chocolate, asta după ce-am abandonat pe final ultima tabletă de ciocolată ce urma să facă fursecurile triple chocolate. Deci, să nu mai lungim vorba. La fursecuri înainte, la jogging – înapoi!

De ce-ai nevoie pentru circa două tăvi de fursecuri:

  • 200 grame unt nesărat, la temperatura camerei
  • un ou mare
  • 275 grame făină
  • 180 grame zahăr tos
  • 75 grame de cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • nițel lapte
  • 100 grame de ciocolată cu lapte (sau de care poftești!)
  • 100 grame de ciocolată albă (also din care-ai chef!)

Cum să faci să pui mâna cât mai repede pe aceste circa două tăvi de fursecuri:

Începi prin a încălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, într-un castron curat ai să-ți bați untul și zahărul până ce ajungi la o textură omogenă, moment în care adaugi și oul. Amesteci bine bine și urmează să încorporezi și ingredientele uscate – făina, cacaua și praful de copt. În cazul în care amestecul tău pare cam uscat, poți să-i ajustezi consistența cu puțin lapte până când vei avea un aluat maleabil și ușor lipicios.

Ultima parte – the fun part – rupe ciocolata în pătrățele și amestec-o prin aluat. Dacă-ai ajuns la pasul ăsta, ești gata să-ți tapetezi tava de copt cu hârtie cerată, să formezi în palmă viitoarele fursecuri (distribuind echitabil pătrățele de ciocolată cât s-ajungă la toți) și să le dai la copt.

Mie mi-au ieșit două ture și vreo 12-14 fursecuri mari. Realmente mari. Le-am copt pentru exact 11 minute și apoi le-am scos din cuptor, lăsându-le neatinse pentru încă un sfert de oră. Inițial o să-ți pară nefăcute fursecurile, dar căldura reziduală din tavă va continua să le mai coacă nițel, urmând să le lase la o textură ideală – crunchy on top and gooey on the middle.

Pe scurt, vei avea fursecuri mai bune ca Subway și Starbucks la un loc. E momentul s-o dau în kitsch: fursecurile astea sunt nebunie și le poți duce și mai sus modificând tipul de ciocolată sau chiar inserând în ele diferite bomboane de pe piață. Eu clar le refac după ce trec pe la Ikea și cumpăr niște Daim.

♥ ♥ ♥ & ooey gooey chocolate cookies,

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.