retete

Panini cu guacamole

guacamole sandw

Din seria ce-am mâncat la micul dejun în weekend vă trântesc o versiunea delicioasă de panini or grilled cheese sandwiches ori sandvișuri calde. Sandwich-urile astea sunt oricum speciale și, ironic, mai mereu servite la noi în casă pentru că ne jucăm de numa-numa cu brânzeturile, dar de data asta am plusat cu-un guacamole proaspăt.

Și a ieșit ceva demențial și perfect de făcut pe repede înainte când ai chef de ceva care să-ți meargă la suflet și nu neapărat și pe coapse.

Și dacă n-am rețetă propriu-zisă, vă povestesc cum s-a petrecut dimineața noastră. Sărind peste partea cu trezitul și cafeaua, de la sandwich-uri încolo totul a mers bine. Și-am folosit doar un avocado, deși aveam două pregătite. Și două fire de ceapă verde și-o mână de pătrunjel rupt cu mâna. Sucul de la jumătate de lime și o roșie enormă. Opt felii de pâine proaspătă și o mână plină de brânză rasă, de care te taie capul. Nu se poate sări the cheese într-un grilled cheese sandwich. Puțin unt și sare și piper.

Am preparat repede guacamole – am pisat avocado-ul, am adăugat sucul de lime, pătrunjelul și ceapa verde tocată. Între timp, feliile de pâine au fost unse pe ambele părți cu unt, mai apoi pe una dintre ele și cu guacamole, potrivite cu sare și piper, decorate cu felii de roșii și apoi cu brânză. Pui capac și la treabă. Poți să îți încingi sandwich-urile pe grill, dar eu am primit cândva special un panini maker – motivul pentru care am luat atunci 4-5 kile! într-o lună – și-acolo am dres sandvișurile.

Rumenite bine pe-ambele fețe, cu urme de grill și miros profund de unt. Și-așa-s duminicile la noi, dragii moșului. Cu căței și mâncare și fericire.

♥ ♥ ♥ & fresh guacamole,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.