instaglam / retete

Frigănele la microunde

friganele microunde

În ultima vreme mă lovesc nas în browser cu felurite chestii bune de mâncat preparate în căni și direct la microunde. Și dacă am ratat încă ocazia să-mi fac o prăjitură rapidă de ciocolată în 3-4 minute la microunde, n-am ratat însă să-mi fac un soi de mic dejun tot așa – rapid, într-o cană și la cuptorul cu microunde.
Am decis să fac frigănele sau french toast sau pâine-n ou, cum le zicea mama când eram eu mică. Pâinea dată prin ou și lapte și nițel zahăr este magie curată, parol.
friganele microunde
Pentru frigănelele acestea rapide am folosit două felii de pâine, le-am rupt în bucăți mărunte, am adăugat un ou, 4-5 linguri de lapte, 2 linguri de zahăr și un praf de scorțisoară. Mare rețetă nu e, așa încât iat-o toată câtă este: am pus bucățile de pâine într-o cană, separat am bătut oul cu lapte și zahăr, am pus și praful de scorțișoară și tot amestecul l-am turnat într-o cană. Am și-apăsat cu o furculiță pâinea ca să fiu sigură că a absorbit bine amestecul de ou.

friganele microunde

Și-apoi am dat treaba la microunde, la 800 W, pentru un minut, continuând cu alte intervale de câte 10 secunde, între care mi-am amestecat frigănelele ca să mă asigur că sunt bine făcute și nu mi-a rămas la fundul cănii ou crud. Le poți servi așa, simple, dar și cu o mână de fructe tocate și-o lingură de miere deasupra, dacă e să mă întrebi pe mine.

♥ ♥ ♥ & cheers for quick breakfasts,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.