instaglam / retete

Clătite nemțești cu mere

clatite mere

Sunt tentată mai mereu să vă sugerez câte ceva ce-am gătit fie weekend-ul trecut, fie să vă spun ce-am de gând să refac weekend-ul ce vine. Mâncarea de weekend e deseori cea mai fun. Și pentru că mai avem un singur weekend până la cel de 1 mai, eu zic c-avem deja liber la distracție.
Iar pentru mine distracția din farfurie la ora micului-dejun presupune clătite și iar clătite. Iar duminica ce-a trecut ne-am distrat cu o clătită enormă cu mere, pregătită după cum nemții o pregătesc. Adică jumătate din timp pe aragaz și jumătate din timp în cuptor.
De ce-ai nevoie ca să ajungi să te răsfeți și tu cu clătite nemțești cu mere:

  • două ouă
  • trei mere roșii
  • 65 grame făină
  • cinci linguri zahăr
  • două linguri iaurt
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare, un praf de scorțisoară
  • o linguriță esență de vanilie

clatite mere
Cum ajungi să te și răsfeți cu aceste clătite nemțești cu mere:
În primul rând ai de pregătit într-un castron compoziția de clătite. Vei amesteca acolo făina, o singură lingură de zahăr și sarea, urmând să adaugi iaurtul, laptele, ouăle și esența de vanilie.
Merele le vei curăța și tăia cuburi, urmând să le tragi la tigaie cu restul de patru linguri de zahăr și praful de scorțișoară. Tigaia o încingi la foc mediu, urmând să adaugi merele cuburi și să le ții acolo pentru 8-10 minute, cât se înmoaie și se caramelizează ușor.
Imediat ce scoți merele de pe foc, toarnă-le într-o tavă unsă cu unt și deasupra lor adaugă și amestecul de clătite. Dă toată treaba la cuptor pentru 15-17 minute, la 220 grade Celsius, până când gigantica ta clătita cu mere va fi ușor rumenită pe margini și bine coaptă spre centrul ei.
Las-o la răcit pentru circa un sfert de oră, răstoarn-o pe o farfurie întinsă și servește clătita cu zahăr pudră presărat pe deasupra.
Sper să vă placă și să vă intre și vouă în repertoriu pe lângă clătitele obișnuite. Dacă nu ai chef să dai o singură clătită mare la copt, încearcă să adaugi merele caramelizate în aluatul de clătite și prăjeste-le individual, pe aragaz, sub formă de clătite normale. E ceea ce-mi făcea mama în zilele de weekend. Și le mai și numea mere-n pijama.

♥ ♥ ♥ & clătite cu mere mâncate sâmbăta, în pijama,

laura logo

6 Comments

  1. Mancam o treaba asemanatoare intr-un local in Brasov, diferenta era ca acea clatita era facuta cu gris (cel putin asa imi dadea mie impresia textura) iar marul era facut cercuri. Demential de buna! Am tot cautat pe net cu disperare o reteta sa pot reproduce acea clatita, insa in zadar. Clar o sa testez reteta ta, punand gris in loc de faina! Sa vedem ce o sa iasa. :))

    1. Dar serios – props to you că te tot învârți în ape noi. Om îndrăzneț. Eu stau on the safe side of the făină. :))

  2. Cu atatea fainuri zilele astea the possibilities are endless, one cannot help but try them out.
    Am mai dat peste niste pancakes facute cu faina de ovaz si quinoa, sounds pretty tempting. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.