retete

Cheesecake la pahar. Cu Nutella și Oreo

Voiam de mult să abordez cheesecake-ul la pahar, mai ales după minunățiile ce le-am văzut în vitrina Pain Plaisir, dar niciodată n-am avut suficiente borcănașe drăguțe, suficient chef sau suficientă frișcă lichidă încât să atac subiectul în forță. Și nici weekendul trecut n-am avut frișca în cauză, dar nimic n-a mai stat între mine și cele trei porții de cheesecake la pahar cu multă-multă Nutella.

M-am jucat cu biscuiți Oreo pentru baza de cheesecake, cu cremă de brânză și Nutella pentru umplutură și nu regret nimic. Poate doar c-am lins prea mult paletele mixerului în timpul pregătirii și mi-era deja ușor greață chiar înainte ca desertul să fie gata.

De ce ai nevoie pentru circa trei porții: 

  • un pachet de 100 grame de biscuiți Oreo
  • 30 grame unt topit
  • 250 grame de cremă de brânză 
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 5-6 linguri pline de Nutella

Cum se prepară:

Cheesecake-ul ăsta nu e doar la pahar, dar e și la rece, ceea ce reduce ”rețeta” la un amestecă-și-toarnă-n-pahare.

Mi-am pregătit întâi baza de biscuiți, deschizând sandwich-urile Oreo, îndepărtând crema și blitzând la mixer biscuiții până i-am făcut praf și pulbere. I-am amestecat apoi cu untul topit până a ajuns să semene cu nisipul umed, moment în care l-am transferat în cele trei pahare pregătite.

Crema am făcut-o bătând la mixer crema de brânză cu zahărul pudră și crema Nutella. Poți s-o ajustezi cum vrei tu, chiar și cu puțină esență de vanilie sau chiar mai multă Nutella.

La final, am transferat crema peste baza de biscuiți, am decorat cu alți biscuiți sfărâmați și chiar bucăți din crema biscuiților Oreo și-am trecut la atacul propriu-zis. Bine, na, treaba se poate duce la extremă – cu frișcă on top, cu alune de pădure prăjite și alte chestii distinse.

Lemme know ție cu ce-ți place cheesecake-ul. La mine există doar două versiuni – cu puțină Nutella sau cu multă-multă Nutella.

♥ ♥ ♥

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.