instaglam / retete

Budincă de Nutella

budinca nutella 1

Simt că noi n-am făcut cu adevărat cunoștință. Pentru că încă n-am apucat să vorbesc despre pasiunea mea despre Nutella, o chestie fundamentală de-a mea. Trebuie să mă credeți pe cuvânt pentru că n-am prea mult timp să vă povestesc de zilele din cămin când trăiam doar cu un borcan de Nutella și unul de unt de arahide, pentru că s-ar putea să vă sperie dacă aș recunoaște că niciodată nu se termina un borcan înainte ca un altul să i se alăture și pentru că, da, am fost cucerită de către băiatul care s-a prins că trebuie să mă hrănească constant cu Nutella.

Și cum altfel să vă conving pe voi decât cu o rețetă ce folosește Nutella? Budincă cu Nutella sună bine?
Cele necesare pentru 3-4 porții decente de budincă sau o singura porție foarte egoistă, precum a mea:

  • 6 linguri pline de Nutella (circa 150 grame)
  • 500 ml lapte
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 20 grame unt
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • un praf de sare
  • esență de vanilie, opțional

La treabă!

Începem prin a combina într-un castron mic amidonul, zahărul, cacaua și sarea. Laptele se încălzește pe foc, într-o crăticioară, până este fierbinte, moment în care jumătate din cantitate se varsă peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm bine compoziția până s-au topit zahărul și sarea integral, moment în care transferăm lichidul rezultat peste restul laptelui din crăticioară și-l ducem înapoi pe aragaz, la foc mediu.
Viitoarea budincă trebuie amestecată constant căci riscul să se prindă de fundul vasului e aproape iminent. Și amestecăm până când lichidul începe să se îngroașe, la scurt timp după ce a atins punctul de fierbere.
În momentul în care s-a îngroșat suficient și seamănă cu budincile din reclamele de la televizor, îndepărtăm treaba de pe foc și adăugăm tot ce e bun – ciocolata neagră, Nutella, untul și puțină esența de vanilie. Toate astea se încorporeaza bine, iar budinca ta de Nutella (ta-daaaa!) merge turnată în castronașe și lăsată la răcit pentru circa 2-3 ore.
Și pentru că suntem deja gata cu rețeta de azi, vă mai dau un detaliu despre pasiunea mea ciocolato-alunească-de-pădure: evident că eu n-am așteptat să se răcească și-am terminat una din presupusele porții căt încă ieșea aburi din ea.
Nutella FTW.
budinca nutella 2

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.