instaglam / retete

Paste cu sardine și roșii

paste sardine

Urmează o rețetă scurtă și îndestulată. Vine și cu scenariu. E seară, e iarnă, ți-e frig. Vrei să ajungi acasă și să mănânci ceva bun. Dar ai vrea să fie gata până ajungi tu acasă, așa cum era la mama acasă, înainte să iei decizia de a te muta pe cont propriu. Și pentru că mama să știe că te descurci, nu-i spui la telefon că ești lihnit și multe chestii comestibile n-ai în casă. Dar ai o pungă de spaghete, ca orice om, o conservă ori două de pește și o ceapă și ceva usturoi.
Înseamnă că ești aproape gata să prepari și rețeta asta simplă de paste cu sardine și roșii.
De ce ai nevoie pentru două porții sănătoase:

  • 200 grame de spaghete
  • două cutii de sardine în sos tomat
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • o mână de roșii cherry, taiate în sferturi
  • o ceapă medie, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați și ei mărunt
  • sare, piper, fulgi de chilli

Cum prepari treaba în cauză:
pastesardine2
Spaghetele le fierbi conform instrucțiunilor de pe pachet, poate chiar cu un minut mai puțin, cât să-și păstreze încă textura. Vei avea nevoie de câte un litru de apă la fiecare sută de grame și o linguriță rasă de sare pentru ca pastele să-ți iasă cât de italienește este posibil.
Separat, într-o tigaie, vei încălzi uleiul de masline și vei căli ceapa pentru 5-6 minute, la foc mediu, cât să se înmoaie puțin. Apoi o să adaugi roșiile, usturoiul și sardinele, urmând să le amesteci ușor, cât să nu distrugi de tot peștișorii. Nu uita să-ți potrivești sosul cu sare și piper și chiar fulgi de chilli dacă te simți aventurier.
După ce pastele s-au fiert, strecură-le bine și adaugă-le peste sosul cu sardine, încorporându-le bine. Dacă simți că preparatul este cam uscat, adaugă un polonic din apa în care ai fiert pastele și mai ține tigaia pe foc încă vreo 5 minute, cât să se îngroașe sosul. Gustă pastele și ajustează-ți condimentele dăcă simți că este necesar.
Altfel, ești gata să tragi farfuria ta cu paste în poză, s-o postezi pe Instagram și-apoi să iei liniștit cina.
pastesardine3

♥ ♥ ♥ & that is it pentru că e one of those nights,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.