retete

Pâine caprese – cu mozzarella, roșii și busuioc

caprese bread

Am făcut pâinea asta aperitiv pentru Ajunul Crăciunului (??!!) și pentru c-o păstram pentru ceva ce nu s-a mai legat, am decis să se lege rețeta pe blog măcar. Pentru că a fost topită de musafiri în doi timpi și trei secunde, inclusiv de cei care s-au prins ulterior că e cu busuioc și lor nu le place busuiocul. Need I say more??

Practic am înglobat în pâinica asta ingredientele unei salate caprese – all time favorite – încât să nu te mai deranjezi și cu o felie de pâine pe lângă atunci când simți că o salată n-are cum să te satisfacă. M-am jucat cu mult busuioc, am folosit roșii uscate/deshidratate/cum-le-or-mai-spune-zilele-astea-prin-magazine și a fost cu happy ending.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 290 grame făină
  • 2 lingurițe de praf de copt + 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță plină de sare
  • circa 170 grame de mozzarella proaspătă, tăiată în cuburi
  • circa 30 grame de busuioc proaspăt, tocat
  • 7-8 roșii uscate, tocate
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte bătut
  • 2 linguri de ulei de măsline

Cum prepari pâinica-minune:

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius, urmând să-ți ungi tava pentru pâine cu puțin ulei.

Într-un castron vei amesteca ușor făina, cu sarea, praful de copt și bicarbonatul și ei adăuga apoi busuiocul, mozzarella și roșiile.
Într-un al doilea castron se bat ouăle cu laptele bătut (deja!) și cele două linguri de ulei, urmând să transferi amestecul de ingrediente umede peste celălalt castron. Se amestecă totul bine până când toate ingredientele au făcut cunoștință între ele, iar aluatul rezultat este lipicios.
Aluatul vine transferat apoi în tava de copt și dat la cuptor pentru circa 55 de minute, până când trece de testul scobitorii și are la exterior o crustă aurie frumoasă de tras în poze sau e suficient de bun și comestibil-demn-de-Ajunul-Crăciunului, că doar îmi știți standardele deja.
caprese bread
Pasionaților de caprese pe-aici, vă băgați sau nu vă băgați?
♥ ♥ ♥

laura logo

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.