Foi de Jurnal

Conturi (delicioase) de urmărit pe Instagram în 2015

”Instagram is down, just describe your lunch to me.”

Poate trendul cu fotografiatul fiecărei farfurii cu mâncare s-a mai calmat, dar mulțumesc Internetului că au rămas în picioare bloggeri, stiliștii de food, chefii, sous-chefii și entuziaști ai mâncării care continuă să-și întrețină iubirea via Instagram. Pentru că-mi oferă și mie material de consumat zi de zi, idei și inspirație.

Și pentru că tocmai am văzut pe contul theboywhobakes o pastă de fistic făcută în casă care m-a determinat să-mi încerc și eu în curând norocul, m-am gândit să dau niște conturi de Instagram mai departe. Sub forma unei liste de oameni pe care musai să-i urmăriți pe Instagram în 2015, căci încă suntem la început de an și încă avem voie să ne setăm astfel de dorințe, liste, inspirații.

1. Sonja și Alex de la ACoupleCooks. Promovează mâncare bună, făcută în casă, iar fotografiile lor mai că te fac să îți lingi ecranul.

2. Stephanie de la i am a food blog e amuzantă foc, spontană, are din cele mai simpatice vase, castroane și borcane și face niște poze curate și superbe. (Stephanie, hit me up for a photography lesson or two!)

3. Mâncarea e fun și e și materie primă pentru cele mai frumoase colaje evăr, dovadă vie – Julieskitchen.

4. Fotografa Joann Pai – cu fenomenalul Sliceofpai – te ia mereu prin călătoriile și farfuriile ei prin jurul lumii. E încă un exemplu de instagrammer (!?) care lucrează curat și simplu și breath-taking, exact cum îmi place mie.

5. Alexandracooks și-apoi și face și cele mai frumoase fotografii produselor sale. Dacă-ți plac imaginile ce-ți inspiră rustic, făcut în casă și mai-că-îi-simt-mirosul-prin-ecran, ea este omul tău.

6. Sonya Yu face food styling zi de zi, ca meserie, și are deci cele mai colorate și creative aranjamente. Mai are și niște căței plus un bebe drept accesorii, deci contul ei e mereu plin de ceva entertaining.

7. Pentru nițel aer nordic și design scandinav, preferata mea este suedeza Milana, o entuziastă în ale prăjiturilor și clădirilor frumoase. What’s not to love?

8. De la numărul 8 intră și bărbații în scenă, fără nicio intenție de a-i lăsa la coadă. Unul din preferații mei este Patrick, un tip care fotografiază mâncarea în simplitatea ei și-o face atât de bine. Plus că al său cont e un exemplu viu de viață modernă, un deliciu de la prima la ultima poză.

9. Avem și-un chef de urmărit, Gavin Kaysen, asta dacă-ți plac fotografiile din spatele meniurilor, coșuri pline cu baghete și platinguri fancy.

10. Și am să închei pentru acum cu Matty Bennett, new-yorkez, care mă face să simt că am un personal chef mereu gătind pentru mine. Doar că n-am. Și mă trezesc înecându-mi amarul și foamea cu câte-un covrig de la metrou, mai mereu.

Și-am încheiat povestea-așa. Asta pentru că feed-ul meu de Instagram e plin de astfel de oameni pasionați de haleală la un cu totul alt nivel decât mine și simt, intrând tot mai adânc în el, că nu le fac dreptate tuturor printr-un astfel de succint clasament. Și din partea mea – să-și tot fotografieze farfuriile căci eu sunt mereu acolo, online, așteptând, gata să le dau câte-o inimioară și bucăți mari de admirație.

Sper să vă deschidă și vouă apetitul și diafragma la aparat și să ne tot vedem.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.