retete

Supă cremă de broccoli cu brânză

Surprise-surprise, dar am revenit cu o altă supă cremă. Și lucrurile au să devină tot mai acute dat fiind că am primit de la Moș Niculae un mixer vertical de 550 W. Care are să transforme rând pe rând toate legumele în supă-cremă, asta e premiza.

Pe scurt, după ce-am făcut supa cremă de broccoli cu unt de arahide, nu m-am săturat și m-am tot zvârcolit în mintea mea, căutând altceva să arunc în supă. Și-am ajuns la brânză – cheddar mai exact. Evrika.

De ce ai nevoie pentru supa asta bogată și cremoasă:

  • 40 grame unt
  • o ceapă, tocată mărunt
  • 2-3 linguri de făină
  • 550 ml lapte
  • 300 ml smântână de gătit
  • două buchete de broccoli, spălate și tocate în buchețele mici
  • 150 grame de cheddar rasă
  • 300 ml supă de legume/pui
  • sare, piper și nițică nucșoară măcinată

Începi prin a topi untul într-o crăticioară suficient de mare încât să cuprindă toate ingredientele de mai sus. Vei căli ceapa în unt pentru 3-4 minute, cât să înceapă să se înmoaie. Apoi vei adăuga făina și-o vei găti pentru circa un minut, cât să fie încorporată în unt și ceapă. Acum e momentul să adaugi laptele și smântâna de gătit, puțină nucșoară, buchețelele de broccoli, sare, dar și piper.

Acoperi cratița, dai treaba în clocot și-apoi reduci focul la mic. Trebuie să lași totul să se gătească pentru circa 30 de minute, până când broccoli este bine fiert și pătruns. Acum poți adăuga și brânza rasă, păstrând puțină pentru decor.

Acum ești gata să transformi supa în supă-cremă, fie dacă o treci prin blender sau poți să faci cum am făcut și eu de data asta – cu presa de strivit cartofii pentru piure. Mi-a ieșit nu pe-atât de cremă, dar a avut o textură foarte bună. După ce consideri că ai ajuns la consistența ce-o vrei, toarnă deasupra supa de legume și o mai dai o dată în clocot.

Și ți-ai încheiat treaba, având la îndemână o supă caldă și bogată ce-o poți servi cu crutoane sau doar cu pâine prăjită în zilele în care ai nevoie de ceva ce să-ți meargă nu doar la stomac, ci direct la suflet. Iar combinația de broccoli cu brânză este nu doar bună foc, dar și satisface un apetit de zile mari.

Dacă recreezi una din rețetele mele, nu uita să încarci o fotografie pe Facebook sau Instagram și să îi atașezi și hashtagul #gatescmereuaici.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.