retete

Povestea unei porții de popcorn cu caramel. Plus rețeta. (Plus video)

Caramel popcorn, acel popcorn ce-l consumi cu poftă la cinema, a fost un laitmotiv în casa noastră de ceva vreme. Pentru că eu i-am spus colegului de apartament acum peste un an de zile că se poate face-n casă ușor. Unt, zahăr brun, popcorn, sigur.

Dar nu l-am făcut atunci și nici nu l-am făcut multă vreme. Dar am pornit din loc luni seară, pe 1 decembrie, când în sfârșit s-a făcut bine înțeles mesajul dat de Ana Sipciu, fata de la Google. Ana ne vorbea la Food Bloggers Conference despre cum vrea să ne vadă prezenți pe YouTube. Și dacă ați știi cât de mult YouTube consum eu zi de zi, ați înțelege de ce apelul ei m-a mișcat puțin. Am cochetat atât de mult cu treaba asta și am amânat-o la fel de mult ca și porția aia de popcorn cu caramel.

Și seara trecută i-am spus conștiinței să tacă din gură și le-am făcut pe ambele deodată.

De ce-ai nevoie pentru o porție sănătoasă de popcorn caramel:

  • 100 grame boabe de popcorn
  • 250 grame de caramele, opțional – caramele cu alune
  • nițel ulei

Cum se face:

Ei bine, te-ai putea uita pe clipul de mai jos.

Dar, pe scurt, îți faci popcornul în mod tradițional pe aragaz, îți topești caramelele la microunde, ajustând cu apă dacă amestecul e prea gros. Torni popcornul într-o tavă, peste el picuri caramelul și dai totul la cuptor, la 110 grade Celsius, pentru 45 de minute, amestecând ocazional. La intervale de circa 15 minute. Caută-ți un film din colecția de Crăciunisme  și ești în business.

♥ ♥ ♥

laura logo

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.