retete

Seria Halloween: Tarte cu ciocolată decorate cu ”pânză de păianjen”

Am revenit cu rețeta #2 din Seria Halloween, și anume mini tarte cu ciocolată pe care le-am decorat cu ”pânză de păianjen” comestibilă. Aș putea spune că sunt tarte cu ciocolată Charlotte’s webdupă filmul în care porcușorul Wilbur colaborează cu Charlotte, păianjenul, pentru a-l salva de la a ajunge masa de Crăciun.

Ironic rău de tot – și eu mi-l imaginez pe Wilbur tot BACON! Dar ca să nu-l sacrificăm pe el, sacrificăm niște biscuiți, multă ciocolată amăruie, frișcă sau alt tip de ciocolată și facem astfel aceste mini tarte. Iar rețeta o trecem la posibilele abordări culinare pentru petrecerea de Halloween de care vă ziceam anterior.

De ce ai nevoie: 

  • 250 grame biscuiți simpli cu ciocolată– eu am folosit biscuiți Oreo și le-am dat câteva blitz-uri la blender până i-am pisat bine-bine
  • 70 grame de unt topit
  • 450 grame frișcă lichidă
  • 375 grame de ciocolată amăruie – cel puțin 60% cacao
  • frișcă / ciocolată albă topită pentru ”pânza de păianjen”

Cum se fac:

Eu mi-am complicat rău viața cu biscuiții Oreo ce i-am ales pentru că a trebuit să stau să-i separ între ei și să curăț cu un cuțit crema dintre ei – mare risipă, maaaare risipă. Dar în cele din urmă, adică 30 de minute mai târziu, i-am băgat la blender și i-am mărunțit fin-fin.

Peste biscuiți am adăugat apoi untul topit și-am amestecat până am obținut textura nisipului umed. Am porționat în cele din urmă amestecul de biscuiți în două tăvi de brioșe – mi-au ieșit 18 bucăți – presând bine pe fundul fiecărei forme, dar și ușor pe margini, cât să creeze o susținere bună pentru viitorul ganaș de ciocolată.

SAMSUNG CSC

Am dat tăvile la frigider și-am trecut la următorul pas. Într-o crăticioară mică am pus la încălzit frișca lichidă, până în punctul de fierbere. Apoi am tras-o de pe foc și-am adăugat ciocolata amăruie, amestecând continuu. Vei amesteca acolo până ce s-a topit toată ciocolata, iar ganașul tău are un luciu de invidiat.

În punctul ăsta, scoți tăvile din frigideri, porționezi ganașul în fiecare locșor din tavă, deasupra biscuiților, și le trimiți înapoi la rece – pentru cel puțin două ore.

SAMSUNG CSC

Când tartele tale sunt bine răcite, le scoți cu un cuțit bont din forme și ești gata să le decorezi. Eu am greșit alegând frișcă pentru desenul păianjenului pentru că nu și-a păstrat forma și-a cam curs pe lângă. Aveam și-o ciocolată albă pe care o puteam topi pentru decor, dar am ales calea mai ușoară. Lucru pe care nu-l recomand, doh! Scoate ciocolata, topește-o nițel, adaugă-i lapte cald, transfer-o într-o pungă de decorat și joacă-te.

Eu mi-am pornit desenul cu câte 4-5 raze pornind din centru, pe care le-am conectat apoi cu dungi unduite și mi se pare cea mai ușoară manieră în care s-ajungi la pânza de păianjel dorită. Căci cine nu-și doreștie pânză de păianjel. rolling eyes

SAMSUNG CSC

Aruncă un ochi și pe prima rețetă din Seria Halloween, Cârnăciorii-mumii, și spune-mi dacă ai planuri sau rețete-n planurile de Halloween. Pe mine mă găsiți pe Instagram, pe Facebookul personal, la hashtagul #gatescmereuaici și foarte în curând pe o pagină de Facebook dedicată blogului. 🙂

Pe data viitoare. Și dacă pânza de păianjen a mea nu este suficient de înfricoșătoare, ei bine … #bau?

♥ ♥ ♥

laura.jpg

laura logo

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.