retete

Spaghetti and meatballs

spaghetti

Spaghetti and meatballs, ceva ce-am prins mereu din filme. Eh, mare chestie! Tot cu gândul că ”mare chestie” am și pornit când am făcut aceste spaghetele cu chifteluțe și deși n-a fost un preparat de zile mari, ieșit din ordinar, a fost o treabă bună foc și care satură doi mâncăi ca noi.

Și-o pun pe blog pentru simplu fapt că rețeta asta mi-a schimbat abordarea privind gătitul chiftelelor. 🙂

De ce ai nevoie:

Pentru chifteluțe:

500 grame carne tocată amestec de porc și vită
o ceapă medie, tocată
100 grame parmezan ras
100 grame pesmet
două ouă, bătute separat, pătrunjel, sare + piper + condimente

Pentru sos:

câteva linguri de ulei de măsline
patru căței de usturoi
300 grame/ml sos roșii / roșii pasate
trei linguri de zahăr
opțional niște vin roșu și pătrunjel
Spaghete, desigur

Cum se face:

Începi cu chifteluțele, căci ele durează cel mai mult. Amesteci carnea tocată cu ceapa, parmezanul, pesmetul, ouăle, pătrunjelul, sare, piper. Eu am adăugat și niște fulgi de chilli și ceva condiment de barbeque ca să prindă gust de afumatură, justificarea pe care mi-am făcut-o singură în timp ce puneam astea la amestec. Am format apoi chiftelele pe care le-am pus pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Am turnat nițel ulei de măsline deasupra lor și-am mișcat bine tava cât să se acopere toate cu ulei. Cuptor, 220 grade Celsius, 35-40 minute sau până s-au copt frumos.

Cât stau chiftelele la cuptor, pardon, cele mai bune chiftele la cuptor, faci sosul. Care ia ființă din usturoiul tocat pus la dinstuit în trei linguri de ulei, peste care torni sosul de tomate, vinul, zahărul și pătrunjelul. Se lasă pe foc mediu pentru circa 20 de minute, până se îngroașă și e bun de l-ai mânca cu lingura.

Înainte să termini chiftelele, dacă nu uiți, aruncă și spaghetele la fiert în apă cu sare. Fiecare după cât poftește, eu am pus circa patru porții, aproape 400 de grame, dacă e să estimez. Când sunt gata toate cele trei părți, arunci chifteluțele în sos, combinația de mai sus peste o farfurie cu spaghete, presari parmezan deasupra și fugi să mânci în fața unui meci din optimile Cupei Mondiale de fotbal.

Poftă! 🙂

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.