retete

Rețetă simplă pentru macaroons cu cocos

macroons cocos

Bună dimineața. E sâmbătă, e lene, sunt ultimele sferturi de la Cupa Mondială și e rost de ceva dulce. Probabil cu ingrediente pe care le ai deja în casă. Și dacă chiar nu ai suficiente, fuga pân’ la primul Mega Image că doar nu degeaba s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie.
N-am să mă dau mare snoabă în ale patiseriilor și să fac teoria macaroons versus macarons, căci tot ce știu – google m-a învățat întâi. nu pot să nu inserez însă această explicație simpatică foc:
macaron vs macaroon
Acum că toată lumea s-a lămurit că vin aici cu rețeta ”bunicii” ~macaroons~, promit c-am să scriu curând și despre primele noastre ture de macarons, fără să recomand însă o rețetă până nu sunt sigură că e fără de greșeală.
Ok, să trecem la rețeta asta caraghios de simplă.
De ce ai nevoie:

trei albușuri de ou (eu am făcut cu doar două albușuri și mi-au ieșit macaroons-urile ușor uscate, deci folosește cu încredere trei)
50 grame de zahăr tos, 50 grame de zahăr pudră
o linguriță de esență de vanilie, jumătate de linguriță de esență de migdale (căci merg grozav cu aroma de cocos)
și evident 220 grame de nucă de cocos neîndulcită (asta pentru c-am văzut că sunt și variante ”cu zahăr” care ar dezechilibra cantitatea plănuită de zahăr pentru rețetă)

Cum se fac:
Bați cu mixerul albușurile de ou cu cele două tipuri de zahăr. Adaugi apoi esențele și continui să bați amestecul pentru vreo 2-3 minute. Încorporezi apoi nuca de cocos până ce s-a înmuiat toată și se pot forma bile din amestecul rezultat.
Încingi cuptorul nu prea tare, la 160 de grade Celsius, pregătești o tavă cu hârtie de copt și o umpli apoi cu biluțele de cocos pe care le aranjezi la măcar doi centimetri distanță, cât să nu se lipească între ele. La copt cu ele – 20 de minute în total – cu tava întoarsă la jumătate din timp pentru coacere uniformă.

Ta-daaaaa! Macaroons. Simple. Bune. Coconut-y. Bune pentru diseară la meci, parol.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.