retete

Omletă franțuzească cu chives și brânză feta

Am o mărturisire de făcut. Sunt îndrăgostită peste cap de omleta franțuzească. E o aventură pe care o duc de câteva luni de zile – cam de când am învățat cum se face. Între timp m-am jucat cu ierburile aromatice și brânzeturile pe care le-am aruncat în ea, mi-am perfecționat tehnica, iar acum mă simt pregătită să fac publică treaba.

Nu am adus nimic nou acestui clasic ”french omlette”, nu am cum, dar acum că ne-am cumpărat și o plantă de chives, ori arpagic pe limba noastră, am descoperit exact ce e pe placul meu. Și vreau să împărtășesc cu voi, desigur, eu nu știu să fiu zgârcită când vine vorba de mâncare.

De ce ai nevoie pentru o omletă:

2 ouă
chives / ierburi provensale / mărar + usturoi / o combinație de verdețuri aromatice și altceva  care ți-e pe plac
brânză: eu am ales brânză feta de această dată, însă am făcut omlete și cu cheddar sau emmentaler

Cum se face:

colaj omleta

Colaj. Vă place colajul? E foarte ușor de preparat. Bați separat ouăle și le condimentezi cu ce vrei. Torni amestecul într-o tigaie nonaderentă unsă cu foarte puțin ulei. Te joci cu amestecul încât să ajungă cât mai multă omletă în contact direct cu sursa de căldură. Acum e momentul să adaugi ierburile și brânza, chiar și bucăți de carne – dacă te simți pofticios – și să lași omleta neatinsă pentru vreo 20 de secunde la foc moderat.

După ce simți că s-a făcut omleta pe cât de albă  sau coaptă o vrei, o pliezi în două, aducând jumătate din ea peste cealaltă jumătate. Încă 10 secunde pe foc și ești gata. Întreaga treabă nu ar trebui să dureze mai mult de un minut din momentul în care ai turnat omleta în tigaie.

Încearc-o și zi-mi cum ți-a ieșit. Împreună vom învinge banalul mic-dejun cu o omlette du frommage  ca la carte.

În caz că n-ai înțeles nimic din explicațiile mele, te las cu the charming Julia Child, the french chef.

https://www.youtube.com/watch?v=RThnq3-d6PY

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.