retete

Chiftele coapte din dovlecei

chiftele coapte

Am revenit cu o rețetă cu dovlecei, dar nu-i pun singuri la bătaie, plusăm și cu brânză și cu urme ușoare de grill, deși treaba se gătește la cuptor, și bref!  iese ceva bun. Vorbitorii de limbă engleză le spun tots, eu le spun chiftele? 

Mergem pe chifetele, altă idee mai inspirată n-am. Sunt aromate, proteice, crocante, sunt de făcut atunci când ai de satisfăcut pofte, parol!

De ce ai nevoie:

doi dovlecei, dați pe răzătoare și storși bine-bine ulterior
două ouă
o ceapă medie în mărime, tocată mărunt
150 grame de brânză rasă – alege nu o brânză proaspătă, ai avea nevoie fie de cheddar, parmezan, emmentaler (eu am folosit o combinație de parmezan și cheddar pentru aromă)
100 grame pesmet
sare + piper + mărar tocat, dar eu recomand mereu mărar, deci poți să-l omiți sau să folosești altă verdeață 🙂

Cum se face:

Odată ce-ai ras dovleceii, ai grijă să-i storci bine, utilizând chiar și șervețele de hârtie. Apoi, într-un castron, pui dovleceii rași, spargi ouăle, pui ceapa, brânza, pesmetul și condimentele. Adică tot. Și dă-i și amestecă până ce s-au îmbinat toate gusturile și texturile.

Încingi cuptorul la 200 de grade, pregătești o tavă cu hârtie de copt și te pui pe format în palmă aceste chiftele plate din amestecul tău. Le dai apoi la cuptor pentru circa 35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului sau pe când observi că drăgălășeniile au deja o bază aurie și crocantă.

Pentru mine chifteluțele astea au devenit noul meu aperitiv preferat, pe cuvânt de mâncăcios.

Dacă le-ncerci, anunță-mă și pe mine sau încarcă o fotografie pe Instagram folosind hashtagul #gatescmereuaici. Să cucerim internetul cu dovlecei, am zis! 🙂

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.