retete

Macrou la grătar cu glazură de soia

se iau cele cinci bucăți de macrou pe care l-ai uitat în congelator și li se pune gând rău. și când realizezi că n-ai gânduri prea rele pentru such pește meat, scoți cartea cu rețete la grătar de la BBC Good Food și speri să găsești o formulă pentru ce-ai tu pe masă și prin cămară. sau măcar adiacent, acolo.

și-o găsești, măi, că ai noroc mare. și urmezi rețeta pas cu pas:

  1. storci zeama de la o lămâie și-o torni peste fileurile de pește și le lași să șadă așa vreo 10 minute, cât încingi grill-ul și pregătești glazura
  2. glazura în cauză se face așa: zeama de la o altă lămâie + trei linguri de sos de soia + niște ardei iuți, chilli, la borcan, de care ai – feliați + două lingurițe de zahăr brun + câtva ghimbir acolo, după ochi și gust, eu am avut doar pudră deci a mers și-așa.
  3. cât amestecăm poțiunea magică, fileurile de pește merg la grill, nu înainte de a fi sărate și piperate. skin side on the grill first – pentru 5-6 minute, partea cu cărnița apoi pentru alte 3-4 minute, depinde de cât de mult iubești grill marks. eu am abuzat, desigur, dar nu am depășit granița fină între grill marks și charcoal marks.
  4. evident, when Harry met Sally, uite-așa a fost și la mine when peștele met glazura, all over his cooked body. snapped o poză ca să am dovadă că it happened și-am trecut să consumăm.
  5. we approved. nu încât să vrem să devenim pescatarieni, dar da, nu vom mai sări raionul de pește așa ușor de-acum încolo.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.