retete

Brioșe cu mac și lămâie/Lemon poppy seed muffins

a fost musai să bag titlul în engleză, căci, sincer, mie mi-a vândut jumătate de idee doar numele. le-am făcut pentru prima dată, cam ca multe altele de pe blogul ăsta, căci sunt mic și cresc mare și insist să fac public acest proces, din oareșce temeiuri exhibiționist-culinare ce nici eu nu le cunosc.

ce? muffins cu mac și lămâie. de ce? c-aveam musafiri! s-au terminat? toate de la primul serving.

here goes the recipe:

1. am amestecat ingredientele umede: 70 grame de unt la temperatura camerei sau a celor cinci secunde la micounde + 70 grame de zahăr + 2 ouă + coaja rasă de la o lămâie + sucul de la aceeași lămâie + o joacă de esență de vanilie/lămâie până când mi-a plăcut ce-am acolo + 110 grame de iaurt simplu.

2. am amestecat și ingredientele uscate: 260 grame de făină + un praf de sare + un plic praf de copt + o linguriță de bicarbonat + 4 linguri de mac. sau 100, depinde de cât de fan ești.

mac-muffin
3. se combină the wet  cu the dry  și se amestecă ușor, nu prea mult încât să le stricăm karma viitoarelor brioșe.
4. urmează toată treaba cu uns tava de brioșe, pus hârtiuțe colorate, if wanted, și împărțit egal aluatul. 180 grade Celsius și 20 de minute per tura de brioșe, zic eu. sau trucul cu scobitoarea la final. dacă e curată, treaba e coaptă. dacă scobitoarea se întoarce cu rămășițele brioșei pe ea, asta mică mai are de stat la cuptor.
5. minunățiile au crescut la cuptorul meu nou-nouț în alea 20 de minute cât făt-frumos într-o zi și m-am minuntat lângă ele, pozându-le, vorbindu-le și scuipând în sân să nu mi se dezumfle. și dacă ele erau bune și pufoase așa cum erau, am spus că le adaug un extra somethin-somethin și-am făcut o glazură.
6. glazură formată din zahăr praf și lapte, m-am jucat când cu una – când cu alta, până-a ieșit treaba glazuroasă și fină. și-am dat un coat dublu pe my poppy seeds muffins și-am început să molfăi pe ele, știind că multe n-o să rămână după ce trece poporul prin bucătăria mea.
muffin-gata
sunt mândră de ele, nevoie mare. și dat fiind că mi s-a cerut un encore, ce altceva să mai spun? 🙂 pe data viitoare, ta-taaa!

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.