retete

Burrito cu pui. Sau cel puțin umplutura de pui pentru burrito

m-am motivat să gătesc ceva cu pui. am găsit și-un concurs la care-am să-mi trimit puiul, aromat și pozat, așa că motivarea a fost dublă.
puiul e o treabă bună, știm cu toții, dar pentru ca puiul ăsta să aibă trecere la mine, ei bine, trebuie să fie suculent și bine aromat. așa că am găsit rețeta care trebuie.
cică umplutură de burrito, căci învelitul burrito-ului nu prea mi-a ieșit: 
 
m-am înarmat cu circa 2 piepți de pui, pastă de tomate, salsa mexicană (mai există de-alta?), usturoi, condimente și prea multe tortillas.
DSCF8903
în primul rând, mi-am bătut joc de 4-5 căței de usturoi, pentru că și-o cereau. 
 
DSCF8904
am pus piepții într-o tigaie înaltă, la foc mediu spre mare. și i-am lăsat puțin, după care am adăugat sos de tomate, cât cuprinde. cât mai mult, am zis eu, ca să fie suculenți. coar cui îi place puiul uscat?
DSCF8906
lăsăm pasta de tomate să-și facă magia pentru vreo 15 minute, până dă în clopot.
DSCF8907
urmează apoi minunății precum usturoiul, câteva linguri de salsa și condimentele.
DSCF8909
chimionul a fost baza la mine, dar m-am jucat și cu chilli praf, boia dulce și un mix de condimente bun pentru el pollo loccccco.
între timp, am aruncat și-o tortilla pe grill, să prindă urme frumoase de cărbuni (???) și să fie caldă și primitoare pentru pui.
am amestecat toate nebuniile de mai sus și-am mai lăsat totul pe foc încă 4-5 minute.
DSCF8915
am luat apoi tigaia de pe foc și-am început să fac fâșii din el pollo locco. folosind două furculițe. mi-a plăcut să mă răzbun pe hălcile alea, serios.
DSCF8916
cam așa arăta nebunia mai târziu, moment în care am pus-o iar la foc, am acoperit-o cu un capac și-am lăsat-o încă 5 minute pentru ca puiul să absoarbă sosurile și condimentele. 
DSCF8918
ăsta e rezultatul meu final. serios, poză cu toată treaba asta rulată n-are rost să pun. dar puiul ăsta e bun de folosit nu doar la burrito, ci la toate mexicanismele gen tacos și tortilla, sigur.
ah, sigur, lămâia. stoarsă asupra minunăției, ca să tempereze din chestii. sau nu, după gust.
bine, fie, poză cu rulajul de mare măiestrie.
DSCF8925

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.