retete

Burgeri cu halloumi

E timpul pentru o nouă mărturisire: am mâncat cel mai bun burger de cel puțin anul acesta și l-am mâncat la mine acasă, la mine pe canapea, cu colegul meu de canapea cot la cot, cu cățelul nostru cerșind cu o foarte demnă puppy face, cu noul nostru serial pentru care am făcut o obsesie sub nas. E homemade și e meatless și, parol, e demențial.

Luând-o cronologic, am auzit de halloumi, brânză cipriotă, întâi de la un blogger din UK. Apoi de la mai mulți alți astfel de bloggeri. Apoi am mâncat o salată în vara asta cu such said halloumi la Grădina Verona, dar truth be told, n-avea nici 30% din cât halloumi mi-aș fi dorit. Și pofta a rămas în cui, să-i zic așa. Și-a încetat să mai zvâcnească așa puternic odată cu timpul, sigh. Până când mi-au căzut ochii pe această halloumi pe raftul din supermarket. Nu am avut de ales. Am adus-o acasă și-am făcut-o leading role într-o serie de burgeri. Pentru că am făcut luni o tură de burgeri și miercuri am recidivat, servindu-i chiar cu o porție de cartofi dulci prăjiți.

halloumi burgers

last night’s instagram insert

Doar ca să v-ajut să vă imaginați cât de bun fu, vă zic că azi e joi și azi sunt fără de halloumi și fără de cartofi dulci și-n mare suferință.

Cum am făcut burgerii lui douămiicinșpe:

Mi-am pregătit niște chifle, o vânătă proaspătă, o roșie mare și gustoasă, un pachet de halloumi, o mânuță de condimente elementare, câteva linguri de ulei de floarea-soarelui și puțină maioneză. Am început prin a-mi felia și da pe grătar vânăta. Ulei și sare, musai pe feliile de vânătă. Pe când erau gata, am curățat nițel grătarul și-am trântit și niște felii decent de grase de halloumi. 4-5 minute mai târziu, brânza era gata, ușor gumoasă și cu urme delicioase grill.

Am tăiat și chiflele-n jumătăți, le-am prăjit nițel pe-același grill, împreună cu toate aromele bune ce-au rămas în tigaie. Le-am uns cu puțină maioneză și-am montat burgerii, începând cu o felie de vânătă, una de halloumi și una de roșie. Pus capac și dat la stomac.

Sunt unele chestii pe care le faci și pe care nu vei putea vreodată să le undo. Cum sunt acești burgeri.

♥ ♥ ♥ & food for the soul,

laura

laura logo

2 Comments

  1. Reţeta asta e cu punere iminentă în aplicare. Ai un mod de a descrie ce prepari care îmi provoacă instantaneu foame. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.