retete

Paste primavera

Voiam de mult să trag o porție sănătoasă de paste primavera, dar să spunem că am așteptat chiar primăvara și mai era puțin și-o ratam cu totul. Și probabil făceam paste direct de vară. 

Pastele astea le faci cu legume proaspete culese în toi de primăvară, cu trufandale, sau dacă ești ca mine, le faci cu legumele ce le-ai găsit prin cămară și frigider, le ascunzi sub o mână bună de parmezan ras și ești gata. Fă un efort ca măcar roșiile să-ți fie proaspete. Ar fi mai mare păcatul altfel. Dar în rest, treaba rămâne la fel de simplă și oh-cât-de-delicioasă.

De ce ai nevoie pentru 4 porții sănătoase de paste primavera:

  • 500 grame spaghetti no. 5, mă rog, din acelea lungi și fără găuri în ele 🙂
  • 200 grame parmezan ras
  • 2 morcovi
  • un dovlecel mare
  • un ardei roșu și un ardei galben
  • multe roșii cherry
  • sare, piper și fulgi de chilli
  • opțional, orice alte legume proaspete mai ai la îndemână, dar sorrycartoful nu se pune

Cum prepari aceste 4 porții sănătoase de paste primavera:

Mi-am tăiat toate legumele, cu excepția roșiilor, sub formă de bastonașe. Lucru care este totodată și un exercițiu de cumpătare. Deci succes.

legume paste

După ce-am terminat, le-am răsfirat într-o tavă lată, le-am stropit cu ulei de măsline și-am aruncat sare și piper peste ele, urmând să le coc pentru 20-25 de minute la 200 grade Celsius.

Între timp am fiert și pastele, iar la final, când le-am stors de apă, am pus deasupra legumele coapte, fulgi de chilli și mult mult parmezan. Și-am servit apoi cu roșii cherry tăiate în jumătate.

Și-am încălecat pe-o șa și-am încheiat rețeta așa. Căci e caraghios de simplă. E mai mult de pus chestii gustoase împreună decât de gătit mare treabă.

♥ ♥ ♥

laura

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.