retete

Migdale coapte. Tricks & tips

Azi am copt niște brioșe care intenționau să aibă migdale. Au și avut în cele din urmă, însă nu mulțumită providerilor de migdale din București. Pentru că peste tot unde-am căutat, am găsit fie migdale crude, fie migdale prăjite/coapte și sărate sau condimentate în draci. În cele din urmă, am plecat cu o pungă mare de migdale crude sub braț, convinsă că nu-i așa mare treabă să le prăjești singur acasă.

Chestia nu-i așa de complicată, dar citind cel puțin 10 surse ca să fiu sigură + de plăcere am aflat că-s mai multe tricks and tips bune de știut când îți prăjești singur alunele și nucile acasă.

  • există două maniere de a le pregăti: pe uscat  sau cu puțin ulei neutru la gust ( ulei de arahide / ulei de floarea-soarelui)
  • nu-ți îngrămădi nuco-alunele în tavă, lasă-le răsfirate căci le vrei coapte și nu steamed
  • ochii mereu pe your nuts (pun intended!) căci un singur minut poate să facă diferența între aluno-nuci cu o aromă perfectă și aluno-nuci arse
  • 5 minute în cuptor la 180 de grade, amestecate, alte 5 minute și, dacă mai e nevoie, maxim alte ultime 5 minute și ești gata
  • după ce-ai decis că le-ai prăjit suficient după placul tău, scoate-le din tavă căci căldura pe care o emană asta îți va găti nucile în continuare și știi cât de prețios e minutul ăla de care vorbeam mai sus
  • dacă vrei să le tragi prin miere sau condimente, fă-o cât nucile sunt încă fierbinți și deci o gazdă bună pentru chestii de genul ăsta
  • dacă vrei să le toci, fă-o după ce le-ai prăjit căci vor ceda mai ușor sub cuțit
  • păstrează-le într-un borcan închis ermetic ca să nu râncezească

Pe cât punem pariu că următoarele în tavă vor fi alunele de pădure și am să fiu cu un pas mai aproape de a-mi face homemade Nutella? Nu că untul de migdale ar suna atât de rău.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Anunțuri publicitare

Interacționează cu mine :)