retete

Salată caldă cu gnocchi, rucola și brânză cu mucegai

Gnocchi. Am gătit gnocchi, aceste găluște miniaturale din cartof, aceste treburi din bucătăria italiană cu care nu m-am înțeles niciodată. Dar a fost vina mea, uitasem lecția cu ”orice fript e mai bun decât orice fiert”.

Am făcut, deci, o salată cu gnocchi trași la tigaie în unt cu chives, am aruncat alte câteva piese la nimereală și-am înscris mai ceva ca la Super Bowl. Pentru c-am reușit, în fapt, să fac o salată nu-prea-salată, dar consistentă, cu ceapă, dar și folosind combinația merișoare uscate – brânză cu mucegai.

Hai să vă spun cum am ajuns eu acolo.

De ce ai nevoie: 

  • 500 grame gnocchi 
  • 80 grame unt
  • 200 grame nuci
  • o mână de merișoare uscate
  • o ceapă roșie tăiată julien
  • rucola, circa 200 grame
  • 100 grame de brânză cu mucegai
  • sare, piper, chives

Cum se face: 

Am topit untul într-o tigaie, am aruncat și câtva chives tocat mărunt, dar și nucile, și-am tras la tigaie gnocchi pentru vreo 8-10 minute, până s-au rumenit și gătit.

SAMSUNG CSC

Am aruncat apoi în tigaie ceapa și merișoarele, adăugând și puțin extra unt căci a fost absorbit în totalitate de gnocchi. Acum e momentul bun să ajustezi și condimentele și, dacă ești mulțumit, mai lași totul un minut la foc și ești gata.

Noi am servit-o cu o mână bună de rucola deasupra. Și cu bunăvoie. Și-apoi am trăit fericiți până la următoarea porție de ceva bun, lăsând loc pentru o altă tură de fericire iarăși și iarăși, la mic-dejun, prânz sau cină.

SAMSUNG CSC

Nu uita să-mi trimiți o fotografie dacă recreezi una din rețetele mele pe social media căci mi-e tare drag să văd că fericirea se perpetuează. Pe #gatescmereuaici. Ta-ta. 🙂

laura logo

Anunțuri publicitare

Interacționează cu mine :)