retete

Rețetă pentru aripioare lipicioase, dulci și picante

Aripioarele de pui sunt un soi de oaia neagră a cărnurilor de pui, am dreptate? Știu că la mine acasă, când eram mică, mama ocolea aripioarele de pui rău de tot. Adică înafară de atot-prezența lor la supe sau ciorbe, nu le zăream sub nicio formă.

Ei bine, am crescut, am dat de KFC și am adunat un total alt respect pentru aripioarele astea. Iar în weekend am făcut o rețetă cu aripioare urmând indicațiile uneia dintre bloggerii mei preferați, Smitten Kitchen, și urmează s-o sun pe mama să o fac să-și schimbe preconcepția despre aceste bucăți de carne de la puișor. 🙂

De ce ai nevoie:

1 kilogram de aripi de pui fără vârf
1 linguriță de sare
2 linguri de sos de soia
2 linguri de sos teriyaki
3 căței de usturoi trași prin presă
2 linguri de miere
3 linguri de sos picant – eu am folosit două de ketchup picant + una de sos picantissimo!
pentru decor – semințe de susan și ceapă verde tocată

Cum se face:

Îți speli și pregătești aripioarele de pui și le pui pe-o tavă mare, pe o foaie de copt ca să eviți ca sosul ce se scurge de pe carne să te țină cu tava ”la înmuiat” câteva zile după accident.

Pregătești într-un vas sosul amestecând tot, fără ingredientele pentru ”decor”. Adică sarea, soia, teriyaki, usturoiul, mierea și picanteriile. Pe care le poți înlocui cu fulgi de chilli, dacă te simți aventurier.

Iei o pensulă de patiserie sau ce ai prin casă și ungi sosul pe fiecare aripioară de pui. Le dai la cuptor – încins la 220 de grade – pentru 40 de minute. După 20 de minute, scoate tava afară, întoarce aripioarele cu fața-n jos și unge-le cu restul de sos rămas.

SAMSUNG CSC

Când s-au terminat de făcut, servește-le cu semințe de susan și ceapă verde tocată, alături de garnitura ta preferată.

Și-așa aduci aripioarele în lumina reflectoarelor. Sper să-ți placă!

Ne vedem pe Instagram și Facebook cu photos, la hashtag-ul #gatescmereuaici. Ta-taa!

laura logo

Anunțuri publicitare

Interacționează cu mine :)