retete

Fudgy brownies. Negrese cu ciocolată la puterea a treia

fudgy brownies

Am făcut negrese la cerere zilele trecute. Și mi-am dat seama că înca n-am împărtășit pe #gatescmereuaici rețeta acestor fudgy brownies, extrem de ciocolatoase în interior și ușor crocante la exterior. Iar această negură a vieții fără my take  a negreselor ia sfârșit acum.

De ce ai nevoie: 

145 grame unt nesărat, dar bănuiesc că asta se subînțelege
200 grame de ciocolată neagră, cu 70%-90% cacao
200 grame de zahăr (cred că la punctul ăsta ți-au sărit colesterolul și glicemia peste limite, dar e okai, continuă, adu-ți aminte doar că nu trebuie să consumi toată tava de brownies pe cont propriu și vei fi bine)
două lingurițe de esență de vanilie
nițică sare, cât prinzi între degete, rețeta asta cere acea obligatorie sare în bucate
o lingură de cacao
două ouă
85 grame făină
o linguriță de cafea măcinată, combinață cu două linguri de apă călduță

Cum se face: 

Rețeta e foarte simplă, îți trebuie foarte puțin chef să o asamblezi și să o arunci în cuptor, aviz iubitorilor de negrese din viața mea care însă cer ”livrări”.

Într-un bol mare amesteci untul la temperatura camerei cu zahărul tos, până obții un amestec pufos. Continui prin a adăuga ouăle, esența de vanilie și apoi cafeaua. Cafeaua merge bine în orice prăjitură cu cacao sau ciocolată căci ajută tare mult să ”rotunjească” aroma acestora.

Îți topești cele două table de ciocolată amăruie la microunde, cu grijă, în ture de câte 30 de secunde, ca să n-o arzi și o torni apoi peste amestecul de mai sus. Amesteci iar și apoi adaugi făina și lingura de cacao și dai și amesteci din nou. Acum e momentul bun să apuci și sarea aia și s-o pui să participe la treabă.

Îți pregătești o tavă cu margini nu prea înalte, unsă cu ulei și-apoi tapetată cu hârtie de copt, torni amestecul, îl uniformizezi în tavă și-l dai apoi la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade. Negresele tale vor fi gata când folosești trucul cu scobitoarea și vezi că aluatul de pe ustensilă este ușor umed, dar mai mult copt decât necopt, desigur.

negrese

Negresele astea rămân foarte ciocolatoase în interior, deci nu trebuie să te sperii că nu ți s-au copt. Le lași să se răcească vreo 5 minute și apoi dă-i și taie-le și dă-i și împarte-le tuturor. Căci e păcat să le ții numai pentru tine.

Și dacă chiar le faci și-ți plac, let me know în secțiunea de comentarii, pasează-mi fotografii cu rezultatul final pe Instagram ori Facebook folosind #gatescmereuaici și am să încerc să fac și o altă tură, de chewy brownies. Care sunt la fel de bune, dar cu o altă textură. Ca să nu menționez că pot să fac și cakey brownies, cele mai apropiate de negresele mamei. Știu că am un coleg de-apartament care n-o să fie deranjat de acest brownies galore.

laura logo

Anunțuri publicitare

Interacționează cu mine :)