retete

Mozarella sticks

Îmi place să gătesc cu legumele și fructele care sunt în sezon, serios. Dar câteodată, explorându-mi blogurile culinare zilnice, găsesc rețete care mă bântuie zi și noapte până le vin de hac. Simt că-mi sunt datoare să le fac și să văd dacă sunt pe-atât de bune pe cât îmi imaginam eu.

 

Așa că am făcut finger food: mozzarella sticks. Sunt crispy, salty și au în interior o mozzarella moale și multe arome bune, asta dacă nu uiți să le pui.

 

De ce ai nevoie:

400 grame de mozzarella uscată. musai uscată, ca să-și păstreze forma.

350 grame de pesmet, 90 grame parmezan ras, praf de usturoi, mix de condimente italienesc, sare și piper

3 ouă, 130 ml smântână, sare și piper

150 grame de făină, sare și piper

ulei pentru prăjit

 

Cum se fac:

Tai mozzarella sub formă de sticks de circa 2 cm grosime.

Pregătești amestecul din primul set de ingrediente, amesteci ouăle cu smântâna în alt bol și făina o pui pe o farfurie separată.

Pui uleiul la încins și treci la prăjeală trecând sticksurile de mozzarella întâi prin făină, amestecul cu ou și cel cu pesmet. Eu recomand să mai dai o dată sticksurile prin ou și pesmet ca să aibă start dublu de crunchiness. Se prăjesc câte 3-4 minute, până ce aluatul s-a prăjit, are culoarea aia aurie care-a devenit standard în bucătărie și gata.

 

Ca la orice bunătăți prăjite, le scoți pe-o hârtie cu șervețele ca să mai tragă din uleiul depozitat și aștepți să se răcească puțin înainte să le mânci. Sau nu, eu nu sunt mama ta și nu pot să-ți ordon ce să faci. Ta-taaa!

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.