retete

Faimoasa lava cake. Varianta cu Nutella

lavacake

Am ieșit zilele trecute din zona mea de confort culinar, să zic așa. Am făcut lava cake pentru prima dată sâmbătă seară și pentru a doua oară duminică dimineață. Pentru că 12 ore reprezintă prea mult timp între două ture de lava cake cu Nutella.
De ce ai nevoie:

– 3 ouă – la temperatura camerei
– 125 grame de zahăr pudră
– 60 grame de unt topit
– 45 grame de făină
esență de orișicare – eu am folosit vanilie, dar sunt sigură că ar ieși demențială cu esență de migdale
– 3 linguri pline cu Nutella pentru că pentru mine s-a inventat hashtag-ul #everythingnutella

Cum se face:
– am bătut cele trei ouă cu zahărul pudră până s-au omogenizat bine; am adăugat pe rând untul topit, făina, esența de vanilie și la final crema de ciocolată of your preference.
compoziția trebuie să arate, la punctul ăsta, cam așa:
nutella
– acum e momentul potrivit să încingi cuptorul la 190 de grade, să torni compoziția în ramekin-uri ( am avut și eu ocazia să le și folosesc de când le-am primit) ori căni ori castronașe de ceramică și să îi dai bătaie.
– acum motivul serios pentru care am făcut o tură de lava cake și seara și dimineața: rețeta cere să lași prăjiturelele la copt pentru 10-15 minute, urmând să obții pereții cu o textură de blat de tort și un inside uber gooey și lichid, o cremă foarte densă și bogată. eu m-am temut că e mult prea lichidă și-am extins timpul până la vreo 27 de minute în total.
astfel sâmbătă seara, jucând safe, mi-a ieșit o lava cake nu prea lava, ușor crescută în volum, care arăta așa:
lavacakeiar duminică dimineața am încercat din nou, cu timpul recomandat de coacere. și-atunci am obținut chestia asta supremă, ooey-gooey-chocolately-rich-and-dense. salivez myself, recunosc. aș fi vrut să mai am, dar am rămas fără Nutella.
lavacakeah, da, zahăr pudră pe deasupra sau deloc, dacă nu mai ai răbdare! 🙂

laura logo

Anunțuri publicitare

2 Comments

Interacționează cu mine :)