retete

Quick post of a quick recipe: Clasica plăcintă cu mere

quick update: o s-o scurtez în mare hal pentru că îmi bubuie capul de durere după un rendez-vous serios cu un cuier mai mult decât metalic.

quick recipe: evident că am făcut plăcintă cu mere, cine mă știe – îmi știe și plăcinta cu mere. cu ea am debutat practic în lumea produselor de gen. așadar am apelat la cel mai bun și mai sfărâmicios și unt(uros) blat ever din 250 grame de făină, 220 grame soft butter, 65 grame zahăr și niște lăptic, după gust și după ochiometru și tre’ să rezulte un blat ce-ți vine să-l mânci gol și pe care-l întinzi în tartă manual. dar doar jumătate, cealaltă jumătate o păstrezi pentru un cute-cover-up al plăcintei.

pasul 2 vine-așa: 5-6 mere curățate și rase, trântite într-o tigaie și răscolite bine cu zahăr și scorțișoară, ambele după preferințele posesorului de plăcintă, până se înmoaie bine și prind culoarea caramelului. acest pas doi vine trântit peste pasul 1 și se dă totul la cuptor pentru circa 50 de minute, în funcție de cuptor. al meu termină treaba în 50 de minute la vreo 200 de grade.

eu am avut buna intenție să fac un grilaj de-asupra, dar n-am mai avut răbdare și-am ajuns să trântesc jumătate din blat deasupra merelor calde. total mess, had to be bewitness! 🙂

bone appletite *wink wink*

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.