retete

Ăle mai bune chocolate chip cookies, pe onoarea mea de cercetaș

știți vorba aia ”bate fierul cât e cald”, ei bine, eu scriu postarea cât prăjiturile sunt încă fierbinți.

am vrut de mult să le mai dau o încercare acestor cookies, căci prima mea tură, de-acum un an și ceva, n-a fost cea mai reușită treabă ever. acum am abordat-o din nou, urmând rețeta unei dintre YouTuberițele mele culinare favorite, Laura Vitale.

între două mușcături, ciocolată întinsă pe degete și-o nouă tură băgată la cuptor, vă spun rețeta-așa:
SAMSUNG CSC
ingrediente uscate: 300 grame de făină, sare, scorțișoară și o linguriță de bicarbonat de sodiu. amestecate.
ingrediente ”umede”: 100 grame de margarină, 30 grame de unt, trei linguri de ulei (asta ca să înlocuiesc untura, gâlț!), 100 grame de zahăr granulat și 90 grame de zahăr brun. amestecate. apoi peste ele esență de vanilie, după bunul plac, și două ouă. amestecate.
SAMSUNG CSC
se combină îngredientele uscate cu cele umede, se omogenizează bine-bine, se rostogolesc fulgii de ciocolată prin aluat, eu am folosit circa 150 de grame din minunății și gata. mi-am luat scula minune – cupa de înghețată – și-am început să pun porții în tavă, pe hârtia de copt neunsă cu nimic (la câtă grăsime este deja în compoziție, ar fi culmea calorică!).
SAMSUNG CSC

am lăsat circa 2-3 cm între viitoarele cookies, pe tavă, căci ele se lăbărțesc pe măsură ce se coc și le-am dat la cuptor pentru circa 10-12 minute, la 200 de grade Celsius. oricum, keep an eye on them, they also need some love and attention 🙂

când sunt gata, ar trebui să fie golden-brown pe margini și cu multe chocolate chips deasupra. dar eu am reușit să le aranjez încât toată ciocolata e la fund, eh, drăcie. se lasă minunățiile la răcit circa 5 minute și se trece la atac, pe WordPress, tastând de zor că ți-ai găsit rețeta-pereche cu care te vei prezenta de-acum la toate petrecerile la care trebuie să vii cu ceva-n brațe.

laura logo

Anunțuri publicitare

Interacționează cu mine :)